Psiholog. Psihoterapeut Maria Stefania Boldea specializata in Terapie Sistemica pentru Familie: Cuplu si Copii
Autor: Maria Stefania Boldea
 
Consilierea psihologica se adreseaza celor care au o dificultate in prezent intr-un anumit sector al vietii: familial, profesional, scolar, de cuplu etc. la care nu gasesc cea mai potrivita cale de a depasi dezechilibrul resimtit in momentul respectiv. 

Formula in care se desfasoara cel mai frecvent este lucrul individual si are ca scop principal folosirea eficienta a resurselor. 

Consilierea va pot ajuta sa gestionati efectele neplacute generate de situatii de schimbare majora in viata dumneavoastra. Un alt beneficiu important consta in descoperirea mijloacelor prin care puteti sa ajungeti sa va puteti exprima sentimentele, gandurile sau parerile in situatii si fata de persoane, in cazul carora nu reuseati pana acum. 

Deasemenea, exprimarea libera, autentica a “propriului”, va poate feri de frustrari care de cele mai multe ori pot conduce la consumul in exces de substante, de T.V., de calculator, sau la “ingroparea in munca”. 

Consilierea psihologica poate fi un bun leac si impotriva transformarii unei probleme mici intr-una uriasa. Consilierea va da posibilitatea sa va vedeti blocajele si sa le analizati. 
Un beneficiu deloc de neglijat este cel legat de felul in care va priviti pe dumneavoastra insiva si de modalitatea in care va aratati in fata celorlalti. Inainte de a incerca sa intretineti relatii bune si satisfacatoare cu alti oameni, este de dorit sa aveti o relatie reusita cu dumneavoastra insiva. Consilierea psihologica va sprijina sa obtineti acest lucru. 

Dar consilierea psihologica nu inseamna doar tratarea durerii sufletesti si a necazurilor vietii, ele va ajuta si sa va identificati punctele forte, resursele si predispozitiile, pentru a le spori si folosi, fie in vremuri dificile, fie pentru a progresa. 

Experienta pe care acest domeniu v-o propune este aceea de a va accepta mai usor pe dumneavoastra insiva, pe ceilalti dar si constrangerile sau limitarile vietii. 

Maria Stefania Boldea 
Psiholog. Psihoterapeut 


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare: 
tel: 0726 227 085