Psiholog. Psihoterapeut Maria Stefania Boldea specializata in Terapie Sistemica pentru Familie: Cuplu si Copii

Autor: Maria Stefania Boldea

“Suntem ceea ce facem in mod repetat. Excelenta asadar nu este o actiune ci un obicei.” Aristotel

Pentru a ne putea schimba viata, avem nevoie de o atitudine de apreciere si respect, in primul rand fata de noi insine si apoi fata de aproapele nostru. Fara o atitudine potrivita, fara respect si consideratie, nimic bun nu poate exista ! Regulile cabinetului au menirea de a cultiva o atitudine de asumare a responsabilitatii pentru propriul comportament, de ordine si armonie, stari generatoare de echilibru si vindecare, atat psihica cat si fizica.

Ca si orice institutie si cabinetul psihologic are regulile lui de buna functionare si organizare. 

Ca si client sunteti rugat sa tineti cont de urmatoarele reguli ale cabinetului:

1). Nu se admit programarile facute in numele sau pentru o alta persoana, decat daca este vorba de un minor si este copilul dvs. Daca o persoana are nevoie de ajutor din partea unui specialist, lasati-o sa-si asume acest lucru si sa sune singura pentru a-si face programare, altfel este posibil ca in ziua si la ora stabilita sa invoce tot felul de motive pentru a nu se prezenta, sau chiar daca va veni sa nu fie deschisa si cooperanta in ce priveste procesul terapeutic si astfel sa nu ii fie de prea mare ajutor.

2). Daca aveti programare sunteti rugat sa o si onorati! Daca nu puteti veni, va rog sa anuntati cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru ca programul pe ziua respectiva sa poata fi rearanjat. Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute. De aceea va rog sa fiti responsabil! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

3). Daca va faceti programare si nu veniti, la urmatoarea sedinta veti plati si costul sedintei la care nu v-ati prezentat. De ce?
Pentru ca in ora respectiva o alta persoana ar putea beneficia de ajutorul psihoterapeutului! Sunt astfel doua persoane care din cauza dvs. stau si asteapta: psihoterapeutul si o alta persoana care a fost amanata sau refuzata pentru ca ora era ocupata de dvs. si nu s-a gasit nici o alta ora disponibila in ziua respectiva. 
Daca aveti programare si eu nu va pot primi, urmatoarea sedinta va fi gratuita. 

Conform cu lucrurile mentionate mai sus, cabinetul isi asuma dreptul de a-si selecta clientii!

4). Sunteti rugat sa fiti punctual. Daca veniti prea devreme veti deranja sedinta cu cel programat inaintea dvs, daca intarziati veti pierde din timpul dvs. Sedinta nu se va prelungi pentru ca ati ajuns mai tarziu.

5). Pe parcursul sedintei sunteti rugat sa va opriti telefoanele mobile, pentru a nu fi distrasi in timpul procesului terapeutic si pentru a nu fi afectata calitatea acestuia. 

6). Orarul de timp in care se fac programarile este 

de Luni pana Sambata de la orele 9.00 – 20.00. 

Duminica cabinetul este inchis, nu se efectueaza sedinte dar nici programari. De aceea sunteti rugat sa nu sunati duminica sau la ore nepotrivite.

7). Numarul de telefon si adresa de e-mail sunt pentru a va face programare sau a cere detalii legate de activitatea cabinetului. Posibilitatea de a povesti diverse experiente si situatii din viata dvs. si a cere sfaturi sau solutii la probleme o aveti in timpul consultatiilor la cabinet.

8). Incheierea procesului terapeutic este recomandat sa aiba loc la sugestia terapeutului si de comun acord. Daca va doriti intreruperea pentru o perioada de timp, sau incheierea acestuia mai devreme, din diferite motive, sunteti rugat sa anuntati acest lucru din timp pentru a beneficia cat mai mult de pe urma procesul terapeutic parcurs. Astfel in ultima sedinta vom identifica pozitia in care va aflati fata de scopul propus, pasii care au fost facuti, lectiile care au fost invatate si ceea ce s-a schimbat in viata dvs, vom trage o concluzie, de asemena aveti ocazia de a oferi si de a primi un feedback constructiv.
Apoi vom integra solutiile gasite in viitororul dvs, astfel incat tot ce am parcurs impreuna sa fie integrat cat mai profund in planul dvs. psihic.

9). Dupa terminarea procesului terapeutic, sunteti rugat sa reveniti la cabinet pentru evaluari periodice pentru examinarea eficientei terapiei. Prima reintalnire va fi dupa o luna, apoi dupa trei luni, apoi dupa sase luni, si apoi dupa un an pentru evaluarea starii dvs. psihice si a progresului facut in timp. 

Va multumesc pentru colaborarea dvs.cu mult respect si apreciere !

 • PRETUL unei sedinte de psihoterapie poate parea mare la prima vedere. La fel ca si sedintele la coafor, meditatiile pentru o limba straina, un zugrav sau un instalator.
 • Eu insa nu as avea prea multa incredere intr-un zugrav care s-ar oferi sa imi zugraveasca gratis sau la un pret foarte mic. Poate ca vrea sa invete sa zugraveasca folosind materialele mele sau poate ca are alte motive ascunse.
 • Pretul face parte din orice joc, orice decizie, orice tranzactie…  nimic valoros nu este gratis sau ieftin.
 • Daca deveniti constient, costul unei stari emotionale negative prelungite este incomparabil mai mare decat costul unei serii de consultatii de psihoterapie, cu atat mai mult cu cat efectul acestora ramane pentru tot restul vietii si beneficiaza si cei dragi din jurul dvs. de aceste efecte.

CONFIDENTIALITATE

 • In calitate de psiholog, psihoterapeut protejez negresit, confidentialitatea tuturor informatiilor adunate în timpul activitatilor mele profesionale fiindu-mi absolut interzisa dezvaluirea informatiilor pe care le detin despre clienti, colegi, clientii colegilor, studenti si membrii organizatiilor.
 • Exceptie facând situatiile urmatoare: pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea savârsirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte.
 • Divulgarea, de catre psihologi, a unor date care le-au fost încredintate sau de care au luat cunostinta în virtutea profesiei, daca aceasta este
 • de natura a încalca clauza de confidentialitate, este interzisa conform cu codul deontologic al profesiei de psiholog.

DE CE CONSILIERE PSIHOLOGICA SAU PSIHOTERAPIE ?

 • Pentru ca trecerea timpului si pastilele nu iti rezolva problemele, doar le amana sau le amplifica !
 • Daca sedativele si calmantele prezinta efecte adverse, contraindicatii, au efect limitat si superficial si creeaza dependenta, ajutorul care iti este oferit prin psihoterapie, merge la radacina problemelor si te ajuta sa ti le rezolvi precis si sigur, avand efect tot restul vietii ! Odata parcurs procesul terapeutic, nu vei mai fi niciodata acelasi ! Vei percepe si vei experimenta viata la alt nivel dar mai ales vei deveni liber !

Pune-ti singur urmatoarele intrebari si raspunde la ele in liniste si cu calm:

 • Ce se se va intampla daca imi fac o programare si incep psihoterapia chiar de astazi?
 • Ce se va intampla daca nu fac nici o schimbare in viata mea si voi lasa lucrurile sa evolueze la fel ca si pana acum?
 • Cum va arata viata mea peste un an sau peste cinci, daca astazi aleg sa nu fac nimic?
 • Care vor fi consecintele nehotararii si ignorantei mele pe termen scurt si pe termen lung?
 • Cine este responsabil pentru calitatea vietii mele, pentru felul meu de gandire, pentru comportamentul meu si pentru deciziile mele?
 • Cine ia hotarari in viata mea si cine imi spune ce trebuie sa fac?
 • De a cui permisiune am nevoie pentru a face ceva pentru mine? Pentru a deveni sanatos, echilibrat si fericit?

Mai presus de cei care nu ştiu sunt cei care află ! 
Mai presus de cei care află sunt cei care reţin!
Mai presus de cei care reţin sunt cei care înţeleg ! 
Mai presus de cei care înţeleg sunt cei care aplică! 
Mai presus de cei care aplică sunt cei care obţin rezultate ! 
Mai presus de cei care obţin rezultate sunt cei care, atingând succesul, ating Absolutul, căpătând înţelepciunea prin care totul devine posibil, realizându-se!
Şansa de a te trezi, de a te schimba si de a te vindeca este direct proporţională cu cantitatea de adevăr pe care o poţi accepta!

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna. Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune.
Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care fac ceva bun si frumos cu viata lor.

IMPORTANT: Cabinetul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod 1CT1109 – Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, functioneaza la adresa: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. Constanta si detine toate aprobarile necesare pentru functionare conform cu legile in vigoare.