Psiholog. Psihoterapeut Maria Stefania Boldea specializata in Terapie Sistemica pentru Familie: Cuplu si Copii

Autor: MARIA STEFANIA BOLDEA. Psihoterapeut

“Nu vreau sa merg la psiholog” este o fraza care si-o spun multi oameni, fie lor insisi, fie altora care incearca sa ii convinga sa consulte un psiholog. 
Si au au dreptate !! 

De ce sa vrea cineva sa “isi spele rufele” in fata unui strain ? De ce si-ar dori cineva sa vorbeasca despre lucruri de care nu doreste nici macar sa-si aminteasca ? De ce sa isi expuna cineva slabiciunile, greselile, esecurile, nereusitele, experientele dureroase, pierderile in fata altcuiva ? cand pana acum persoana a consumat o gramada de energie pentru a ascunde acele experiente cat mai bine si a le ingropa cat mai adanc ? De ce sa se puna cineva intr-o situatie atat de neplacuta, penibila si dezavantajata ? 

“Nu e mai usor si mai rentabil sa gasesc o cunostinta, o ruda, un vecin, un coleg care sa ma asculte ?” isi spun multi oameni “este mult mai avantajos si mai comod !” 
Daca psihoterapia s-ar limita la a-ti povesti propria viata, trecand in revista toate nereusitele si dramele vietii tale, pentru ca psihologul sa spuna cu voce tare ceea ce in forul tau launtric stii mai bine decat el si mai profund, atunci intradevar n-ai de ce sa vrei sa mergi la psiholog. 

Multi oameni considera o slabiciune faptul de a merge la psiholog, este ca si cum ei ar recunoaste ca sunt neputinciosi sau slabi, si sunt suparati pe ei insisi pentru faptul ca nu sunt in stare singuri sa isi rezolve problemele personale care le au. Toate aceste lucruri sunt la fel de adevarate ca si in cazul unei carii care o ai la o masea. 

Poti sa te superi pe tine ca nu esti in stare sa iti repari singur acea masea ? 

Sigur ca nu, pentru ca nu detii pregatirea si aparatura necesara sa iti rezolvi singur o astfel de problema, si ai nevoie de o alta persoana care sa faca asta, oricum n-ai putea sa o faci bine tu insuti. 

E o dovada de slabiciune sa mergi, de exemplu, la stomatolog ?? Sigur ca nu

Acelasi lucru este valabil si cu privire la psiholog! El este specialistul care a fost educat si a invatat mai multi ani de zile pentru a sti si a putea sa iti acorde ajutorul necesar ! si care pe langa educatia in domeniu, fiind o persoana din afara, are o perspectiva mult mai clara si mai obiectiva asupra situatiei in care te afli, astfel incat sa te poate ajuta eficient. 

Psihoterapia este un moment cu o forta unica de accesare a resurselor proprii si schimbare a traiectoriei in viata. Este o experienta unica, plina de forta si putere care nu poate fi inlocuita de nimic altceva. Medicamentele, shopingul, alcoolul sau alte surrogate la care apelam atunci cand nu ne simtim bine, nu ne rezolva problemele, doar le amana sau le amplifica ! dar ajutorul care iti este oferit prin psihoterapie,merge la radacina problemelor si te ajuta sa ti le rezolvi precis si sigur,avand efect tot restul vietii ! 

Psihologul te acceptă aşa cum eşti, iţi este alături, te susţine, te ajuta sa iti explici ce se intampla cu tine si iti pune la dispozitie instrumentele necesare pentru a-ti depasi problemele si pentru a-ti armoniza viata. 

daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare: 
tel: 0726 227 085 
e-mail: dmboldea@yahoo.com 

Va multumesc si astept cu drag 
sa ne cunoastem, 
si sa lucram impreuna 
MARIA STEFANIA BOLDEA 
Psiholog. Psihoterapeut