Exista diferite metode care pot fi eficiente, pentru perioade scurte de timp in a face fata problemelor din viata noastra, pastilele sunt una din aceste metode, binenteles avand si multe efecte secundare care de multe ori nu ne sunt prezentate. 
Dar provocarea noastra nu este doar sa facem fata problemelor, ci sa le rezolvam. Pot pastilele sa ne rezolve problemele ? 

Daca vrem cu adevarat sa le rezolvam, trebuie sa lucram cu inconstientul nostru. 
Inconstientul nostru are aproape o capacitate infinita de a stoca amintiri, de a organiza si cataloga toate experientele si emotiile traumatizante nerezolvate si apoi de a le re-elibera aparent, doar apparent, fara nici o explicatie logica. 
El functioneaza cu o viteza extraordinara si are legatura cu orice experienta a noastra, are o putere nebanuita putand lucra pentru noi sau in detrimentul nostru, oferindu-ne un puternic ajutor in procesul schimbarii. Inconstientul mintii noastre ne controleaza corpul si foarte rapid initiaza schimbarea fizica si mentala. 

Apeland la tratament medicamentos pentru rezolvarea problemelor tale, ignorand de unde vin ele si care este cauza lor, vei incerca sa rezolvi o problema intr-un loc dar o vei dezvolta in altul. Pentru ca inconstientul tau va gasi foarte usor o noua modalitate prin care sa te saboteze. 

E ca si cum am avea o gaura in acoperis, cand ploua, punem un vas in care sa se scurga stopii de apa pentru a nu ne deteriora mobila. Avem mobila intacta acum si putem rasufla usurati, dar vasul trebuie golit din nou si din nou. Putem deveni foarte rapizi in a goli vasul cu apa, dar oare am rezolvat asa, problema ? Sigur ca nu ! La fel este si cu pastilele, ele ne pot da pe moment un sentiment de relaxare si usurare, de potolire a simtomelor dar radacina problemelor noastre este tot acolo, neatinsa ! 
Singura cale reala si eficienta de a rezolva problema este de a repara gaura din acoperis, respectiv de a ne ocupa de noi insine, de a ne vindeca trecutul si a ne disciplina mintea prin intermendiul psihoterapiei. 

Multe din bolile care afecteaza oamenii au legatura directa sau indirecta, cu credinta ca nu suntem bine, cu respectul de sine scazut. In timpul unui atac de panica, de exemplu, legatura cu convingerile negative devine evident de flagranta. 
Un atac de panica are o arma secreta puternica: surpriza ! de obicei apare fara nici o avertizare si apparent fara nici un motiv. Aparitia sa este atat de debilitanta, cat si terifianta pentru cel care o traieste. 

Care este cauza care sta la baza acestei experiente neplacute ? 
Principalul factor intr-un atac de panica este credinta inconstienta ca toti suntem, intr-un fel sau altul nesiguri si pe masura ce aceasta credinta ia avant, un sentiment de frica tot mai pregnata se acumuleaza. Studiile recente au aratat ca o imagine de sine sanatoasa si puternica faca aproape imposibil instalarea unui atac de panica in viata unui om, prin eliminarea din inconstient a starii de vulnerabilitate si de nesiguranta. 

Acest tip de gandire: “nu sunt bine! “ se dezvolta in inconstient, dupa o perioada de timp ca un reziduu al stimei de sine scazute. Cultivand aceasta credinta cu suntem neputinciosi si necorespunzatori, sau lipsiti de valoare, vom crea conditiile perfecte unde viitoarele atacuri de panica si anxietate se pot dezvolta si prospera in inconstient. 
Asadar este adevarat ca atacurile de panica apar fara un motiv constient, dar ele sunt declansate foarte sigur de convingerile negative despre noi insine si despre viata pe care le-am acumulat in inconstient. Din fericire, cu ajutorul psihoterapiei si metodelor specifice utilizate, putem face ceva pentru ca astfel de experiente sa nu se mai repete niciodata. 

Nu ai cum sa alegi cum vei muri, dar poti alege cum urmeaza sa traiesti ! Ca fiinte umane, maretia noastra nu consta in abilitatea de a reface lumea, ci in abilitatea de a ne reconstrui pe noi insine. Fa primul pas cu incredere. Nu este nevoie sa vezi intreaga scara, pentru inceput este important sa faci primul pas ! 
O data ce mintea omului s-a extins cu o noua intelegere, nu isi va reveni niciodata la forma initiala. Acel om va fi un om nou. Ceva minunat s-a produs. 

Puneti urmatoarele intrebari si noteza-ti pe o foaie de hartie raspunsul exact la fiecare dintre ele: 

Ce imi doresc cel mai mult sa schimb la mine ? 
Ce am facut pana acum pentru a ma schimba, pentru a-mi rezolva problemele ? a functionat ? 
Cum va arata viata mea peste cinci ani, dar peste zece ani, daca nu schimb nimic ? 
Cand imi doresc sa fac aceasta schimbare ? 
Cum as vrea sa fiu ? 
Cum ar arata viata mea daca as fi asa ? 
Ce as fi capabil sa fac, din ceea ce nu pot sa fac acum ? 
Ar trebui sa renunt la ceva cand voi face aceasta schimbare ? 
Cat de multi mi doresc aceasta schimbare acum ? 
Ce sunt gata sa fac pentru a face in viata mea o schimbare sanatoasa, care sa ramana toata viata mea ? 

Tine cont de fiecare intrebare in parte si vezi ce raspunsuri apar in mintea ta, fiecare raspuns te poate ajuta sa devii constient de tine insuti, de situatia in care te gasesti, te poate ajuta sa faci ordine in mintea ta, sa faci alegeri intelepte si sa faci pasi pentru o schimbare profunda si durabila in viata ta. 

POT PASTILELE SA ITI REZOLVE PROBLEMA TA ? CU SIGURANTA CA NU ! Atunci fii intelept, si incepe chiar azi o schimbare profunda, semnificativa si durabila in viata ta prin intermediul psihoterapiei ! Meriti sa fii deplin sanatos, atat in corpul tau cat si in mintea si sufletul tau ! Meriti sa fi complet liber si fericit ! Sunt convinsa, ca acum, ai inteles foarte bine, cum stau lucrurile, deci fa ceva ! 

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic: 
Maria Stefania Boldea 
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach 
Tel: 0726 227 085 
Email: dmboldea@yahoo.com 
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro 

Va multumesc si astept cu drag 
sa ne cunoastem, 
si sa lucram impreuna 

Daca nu va pot raspunde cand sunati, 
inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, 
de indata ce sedinta va lua sfarsit. 
Va multumesc pentru rabdare si intelegere. 

FOARTE IMPORTANT !! 
Timpul meu este pretios. 
Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! 
Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul. 
Daca va faceti programare si nu puteti ajunge, pentru a continua procesul terapeutic, la urmatoarea intalnire veti plati suplimentar 50% din sedinta la care nu v-ati prezentat. Exceptie facand situatiile in care anuntati cu o zi inainte neprezentarea dvs. 
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute. 
De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs. ! 
Multumesc anticipat pentru intelegere. 

In materialul de mai jos vorbesc despre cauza din care o persoana sufera de diferite tulburari neurovegetative sau dependente.